dpf-za-zamenuVećina dizel putničkih automobila, kombi i teretnih vozila, podignuta posle 2006 imaju DPF (Filter za dizel čestice), instaliran u izduvnom sistemu. Neka vozila kao što su Peugeot, Fiat i Citreon su ih imali ugrađene od 2001. Ovo je filter projektovan da smanji čestice čađi izrađene od motora pre ulaska u atmosferu.

{youtube}q4GbQgeY4Dw{/youtube} 

dpf-presek1

Šta je DPF (filter za čestice dizela)? Kako radi filter za čestice dizela?

Filter za čestice dizela uklanja zagađujuće hemikalije koje su rezultat sagorevanja dizela pre nego ove čestice materije odu iz auspuha u atmosferu. On radi slično kao i katalizator.

Na kraju svi DPF filteri će se blokirati na neko vreme. Većina proizvođača se kune da će ovo biti dugo, ali pošto je toliko nova tehnologija samo ćemo saznati kroz vreme koliko dugo traju. Oni nisu jeftini za zamenu i to će dosta zabrinuti ljubitelje dizela.

Delovanje dizel čestica tj. DPF filtera na potrošnju goriva

Filter za čestice dizela sebi stvara opstrukciju u izduvni sistem.

Kombinujte ovo sa dizel katalizatorom i napravili ste nekoliko kilograma začepljenja po kvadratnom inču na izduvne cevi.

S' obzirom da dodavanje DPF izduvnog sistema ne rezultira gubitkom goriva na pređenoj kilometraži, mnogi se pitaju zašto vlade zahtevaju ovu tehnologiju kada se ne koristi u većini delova sveta.


ecu-remapping-dpf-removalKako izbeći skupu zamenu DPF-a?

Ako želite da izbegnete preterane troškove budućih DPF zamena i unapređenje MPG i isporuku snage, možemo da reprogramiramo ECU vašeg vozila da efektivno ignoriše DPF. Nećete dobiti nikakva svetla upozorenja na tabli ili da motor ide na otežan način.

Kontaktirajte naš servis danas i mi ćemo vam objasniti dodatne detalje i uputstva.

Radimo kompletno, brzo i efikasno uklanjanje (odstranjivanje) DPF Filtera za čestice dizela!

Go to top